Tuesday, 27/09/2022 - 17:45|
Chào mừng bạn đến với cổng thông tin điện tử của Trường THCS Xuân Hoà

Đề cương ôn tập giữa học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án

Đề cương ôn tập giữa học kì 2 môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án

A. PHONETICS.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

(Chọn 1 từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại)

1. A. started B. decided C. worked D. waited

2. A. played B. closed C. filled D. needed

3. A. frightened B. amazed C. disappointed D. terrified

4. A. thread B. beam C. breath D. stead

5. A. naked B. booked C. worked D. walked

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

(Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với những từ còn lại)

1. A. traffic B. agree C. noisy D. student

2. A. listen B. visit C. borrow D. obey

3. A. enjoy B. agree C. attend D. student

4. A. listen B. visit C. enjoy D. open

5. A. traffic B. prefer C. noisy D. student

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

I. Choose the best answer (A, B, C or Dto complete the sentences.

(Chọn 1 đáp án đúng trong số A, BC hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau)

1. Nam used to ________ morning exercise when he got up early.

A. did B. does C. doing D. do

2. My father __________the bus to work every day, but I cycle.

A. catches B. drives C. goes D. runs

3. I go to school __________ bike.

A. by B. on C. in D. from

4. Traffic accidents can be prevented if people __________ the rules.

A. remember B. obey C. go after D. take care of

5. You should look right and left when you go ________the road.

A. down B. across C. up D. along

6. Bus is the main public ________in Viet Nam.

A. travel B. tricycle C. transport D. vehicle

7. The play was so boring. ________, Hoa saw it from beginning to end.

A. Therefore B. Despite C. However D. Although

8. She’s sure that they will find the film_________.

A. entertaining B. entertain C. entertainment D. entertained

9. ____________ being frightened by the images, Lan still liked the film so much.

A. In spite B. Despite C. Although D. Nevertheless

10. __________ the story of the film was good, I didn’t like the acting.

A. Because B. Since C. As D. Although

11. The play was so boring. ________, An saw it from beginning to end.

A. Therefore B. Despite C. However D. Although

12. – “Do you like seeing a film?” – “_________________”

A. No, I don’t like it at all B. Sure. What film shall we see?

C. Who is in it? D. I’m sorry, I can’t.

13. ____________ is La Tomatina celebrated? – Every August.

A. Where B. Why C. When D. Which

14. My father liked the ____________ of that singer.

A.perform B. performer C. performance D. performing

15. ____________ is not very far from here to the harbour.

A.There B. It C. This D.That

II. Put the correct form of the verb in brackets.

(Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc)

1. Quang Hai footballer (play) ________________________ soccer beautifully last Saturday.

2. He (go) ___ to the English club every Sunday. But last Sunday he (not go) ________ there, he went to the City’s museum.

3. Two years ago, she (teach) ______________________ at a village school.

4. What __________you (do) ____________ yesterday morning?

5. We (travel) ______________________ to Hue next month.

6. My mother (not like) ______________________ riding a motorbike.

7. When my father was young, he (drink) _____________________ a lot of beer.

8. Nam (study) ______________________ homework in the living room now.

9. Be careful ! The car (come) ______________________ .

10. My mother (go) ______________________ to the supermarket yesterday evening.

C. READING

I. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

When you are in Hong Kong, you can go about (1) _________taxi , by bus, or by underground.

I myself prefer the underground (2) ______ it is fast, easy and cheap. There are (3) ______ buses and taxis in Singapore and one cannot drive along the road (4) ______ and without many stops, especially on the Monday morning. The underground is therefore usually quicker (5) _______ taxis or buses. If you do not know Singapore very well, it is difficult (6) _______ the bus you want. You can take a taxi , but it is (7) _______ expensive than the underground or a bus . On the underground, you find good maps that tell you the names of the stations and show you how to get to them, so that it is easy (8) _______ your way.

1. A. at B. in C. by

2. A. but B. because C. when

3. A. many B. a lot C. few

4. A. quick B. quickly C. quicker

5. A. so B. like C. than

6. A. to find B. find C. finding

7. A. less B. more C. most

8. A. to find B. find C. finding

II. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

Ewan McGregor was (1)_____ in Scotland in 1971. He decided to be an (2)______ when he was only nine and he (3)_____his first film in 1992. So far in his career he has appeared (4)_____ a lot of different types of films, including comedies, musical, dramas and the Star Wars movies. In his career Ewan has worked with like actresses Cameron Diaz and Nicole Kidman, and his films have won lots of awards. He loves acting and when he finished (5)_______ the musical, Moulin Rouge, he said, “I have never been happier to do anything in my life”.

1. A. bear B. born C. bearing D. to bear

2. A. acting B. actress C. actor D. action

3. A. made B. played C. worked D. starred

4. A. at B. on C. with D. in

5. A. to film B. filmed C. film D. filming

III. Read the text and answer the questions:

Titanic is a romantic film, which was directed by James Cameron. However, it’s also about a disaster. It stars Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.

The film is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage. The main characters are Jack Dawson and Rose Dewitt Bukater. Jack saves Rose from killing herself during the journey on board the ship. Although they are from different social classes, and Rose is already engaged, they fall in love. The film has a sad ending: the Titanic sinks and more than a thousand people die in the disaster, including Jack.

Critics say it is a must-see. I agree because the story is moving and the acting is excellent. The special effects, visuals and music are also incredible.

Questions

1. What kind of film is Titanic?

………………………………………………………………………….………………

2. Who does Titanic star?

…………………………………………………………………………………….……

3. What is Titanic about?

…………………………………………………………………………………….……

4. How is the ending of Titanic?

………………………………………………………………………………….………

5. What do critics say about Titanic ?

………………………………………………………………………………….………

IV. Read the text and choose the best answers.

SAFETY TIPS FOR BUS PASSENGERS

Always maintain a queue while waiting (1)______ a bus. Never stand on queue on the middle of the road.

At the time of boarding a bus do not try to run or chase the bus. Once you are inside the bus, (2)______ a seat and hold firmly on the handrail if you are standing.

Never try to (3)______ an overcrowded bus.

Avoid (4)______ inside of a bus because your high-pitch noise may distract the attention of the driver and it could lead to a major (5)______ accident.

1. A. for B. to C. on D. in

2. A. hold B. sit C. take D. find

3. A. choose B. go C. wait D. board

4. A. shout B. shouting C. to shout D. shouts

5. A. road B. way C. path D. street

D. WRITING

I. Rewrite the sentences with the same meaning.

(Viết lại câu sao cho nghĩa của câu không đổi)

1. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa city is about 100 km.

It is about……………………………….............................................................................

2. What is the distance between Ho Chi Minh city to Hue?

(How………..………………………………………………………….…..……..……… ..

3. My father lived in small village when he was a child.

My father used to ………………………………………………………..…………….……..

4. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa City is about 100 kilometres.

(It is about……………………………….................................................................................

5. Although Quang Hai -footballer is so young, he plays football.

Despite ....................................................................................................................................

6. I often walked to school when I was a student.

(I used…………………………………..………………………………………………………

7. In spite of being so young, Tien Dung goal keeper performs.

Although…………………………………………………………………………….………

II. Make questions for the underlined parts in each following sentence.

(Đặt câu hỏi cho từ gạch chân)

1. It’s about 8 km from your house to school.

…………………………………………………………..……………..……..……………….

2. Yesterday, I went to Hung King Festival with my friends.

…………………………………………….……………………………………………………

III. Choose the sentence that has the same meaning as the first.

1. The people watched the game. None of them will ever forget it.

A. None of the people that watched the game will ever forget it

B. The people watched the game none of whom will ever forget it

C. Nobody that watched the game will ever forget it

D. Both A and C are correct.

2. Quang is very good at drawing. His father is a famous painter.

A. Quang whose father is a famous painter is very good at drawing.

B. Quang, whose father is a famous painter is very good at drawing.

C. Quang, whose father is a famous painter, is very good at drawing.

D. Quang’s father, who is a famous painter, is very good at drawing.

3. That’s the man. I told you about him yesterday.

A. That’s the man about whom I told you yesterday.

B. That’s the man whom I told you yesterday.

C. That’s the man about that I told you yesterday.

D. That’s the man I told you yesterday.

4. He drives more carelessly than he used to.

A. He doesn’t drive as carefully as he used to.

B. He doesn’t drive carefully than he used to.

C. He doesn’t drive as carefully than he used to.

D. He doesn’t drive as carefully he does.

5. No one in our club can speak English as fluently as Mai.

A. Mai speaks English more fluently than no one in our club.

B. Mai is the worst English speaker in our club.

C. Mai speaks English as fluently as other people in our club.

D. Mai speaks English the most fluently in our club.

6. The sooner you stop smoking cigarettes the better you’ll feel.

A. As soon as you feel better, you’ll try to stop smoking.

B. You feel so much better since he stopped smoking.

C. Though you feel better, you still smoke.

D. When you stop smoking, you’ll begin to feel better.

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS

I.

1. C 2. D 3. C 4. B 5. A

II.

1. B 2. D 3. D 4. C 5. B

B. VOCABULARY AND GRAMMAR

I.

1. D 2. A 3. A 4. B 5. B 6. D

7. C 8. A 9. B 10. D 11. D 12. B

13. C 14. C 15. B

II.

1. played

2. goes - did’t go

3. taught

4. did you do

5. will travel

6. doesn’t like

7. drank

8. is studying

9. is coming

10. went

C. READING

I.

1. C. by

2. B. because

3. A. many

4. B. quickly

5. C. than

6. A. to find

7. B. more

8. A. to find

II.

1. B. 2. C 3. A 4. D 5. D

III.

1. Titanic is a romantic film.

2. It stars Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.

3. It is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage.

4. The film has a sad ending.

5. Critics say it is a must-see.

IV.

1. A. for

2. D.find

3. A. choose

4. B. shouting

5. A. road

D. WRITING

I.

1. It is about 100 km from Ha Noi to Thanh Hoa.

2. How far is it from Ho Chi Minh city to Hue?

3. My father used to live in small village when he was a child.

4. It is about 100 kilometres from Ha Noi to Thanh Hoa City.

5. Despite being so young, Quang Hai plays football beautifully.

6. I used to walk to school when I was a student.

7. Althought Tien Dung goalkeeper is so young, he performs excellently.

II.

1. How far is it from your house to school.

2. Which Festival did you go with your friends yesterday?

III. Choose the sentence that has the same meaning as the first.

1. D

2. C

3. A

4. A

5. D

6. D

Tác giả: Trường THCS Xuân Hoà
Bài tin liên quan
Chính phủ điện tử
Tin đọc nhiều
Liên kết website
Thống kê truy cập
Hôm nay : 3
Hôm qua : 5
Tháng 09 : 540
Năm 2022 : 1.603